Express levering en gratis retourneren binnen 30 dagen

support@yourdomain.tld

+6221.2002.2012

Met de huidige markt is het soms al geluk hebben als je een woning vindt. Heb je een studio kunnen bemachtigen, maar kijk je op tegen de kleine woonruimte? Lees dan snel verder. in dit artikel lees je tips hoe je comfortabel kunt wonen in een studio.

Zorg voor genoeg opbergmateriaal

Als je weinig woonruimte hebt is het extra vervelend als het een rotzooi wordt. Je hebt hier namelijk meer last van als je weinig ruimte hebt. Daarom is het belangrijk om genoeg opbergmateriaal te hebben. Zo blijf je studio leefbaar. Het is slim om meubels aan te schaffen met opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een (slaap)bank met opbergruimte en een bed met opberglades. Je spullen meteen opbergen na gebruik is ook belangrijk. De keuken is voor veel mensen een plek, waar snel rotzooi ontstaat. Een keuken organizer helpt je om meer structuur aan te brengen in je keuken. In veel keukens heb je standaard grotere opbergkastjes aan de onderkant. Je kunt deze opsplitsen met speciale materialen, zodat je meer spullen kwijt kan op een gestructureerde manier. Je kunt hiervoor ook dozen gebruiken. 

Zorg dat je niet te veel spullen hebt

Naast dat je goed kunt opruimen is het belangrijk dat je niet te veel spullen hebt. Als je te veel spullen hebt is het namelijk lastig om op te ruimen. Zoek daarom goed uit wat je wel en niet nodig hebt. De spullen die je niet meer nodig hebt kan je verkopen. Als je toch nog te veel spullen hebt kan je eventueel tijdelijk een deel van je spullen opslaan bij familie of in een box. Ben je iemand die veel te veel kleding heeft? Dan helpt het om de afspraak te maken dat als je iets koopt dat een ander kledingstuk weg moet. 

Omgaan met geluidsoverlast

Bij de meeste studio’s krijg je helaas te maken krijgen met overlast. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van geluidsoverlast. Je kunt dit oplossen door je studio beter te isoleren of oordopjes te gebruiken. Blijf je toch overlast houden? Ga dan rustig in gesprek met de mensen die dit veroorzaken. Lukt dit niet of blijft het overlast doorgaan? Dan kan je een melding maken bij je woningcorporatie.

Als je moet werken, studeren en leven in je studio loopt privé en werk door elkaar. Je kunt dit oplossen door te werken en/of studeren in de bibliotheek of in een koffiecafé. Als dat niet mogelijk is kan het helpen om je studio een beetje anders in te richten als je gaat werken en studeren. Dit kan je bijvoorbeeld doen door dan een sprei over je bed te leggen en zakelijke spullen op je tafel te zetten. Haal dit weg als je kunt genieten van je vrije tijd. Dit kan helpen om je hersenen in de rust- of werkmodus te brengen.