Express levering en gratis retourneren binnen 30 dagen

support@yourdomain.tld

+6221.2002.2012

Als je een kantoorbaan hebt besteed je veel tijd aan je bureau. De kans is erg groot dat je tijdens het harde werken, soms te lang achter elkaar zit. Te veel zitten op een dag is niet goed voor je lichaam en je zult ook merken dat je houding door de dag heen steeds slechter wordt. Op de lange termijn kun je dit aan je lichaam merken en gaat je productiviteit ook achteruit. Dit is nadelig voor jezelf, maar ook voor je werkgever. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier op een positieve manier op in te spelen.  

 

Pak je rust

Allereerst is het erg belangrijk dat je tijdens je werkdag genoeg rustmomenten pakt. Tijdens een door jou gekozen moment en als je hier de ruimte voor hebt, kun je besluiten een rondje te gaan lopen. Zo ben je echt even van je werkplek af en kun je veel beter je rust pakken. Ook kun je besluiten om op een andere plek pauze te houden in plaats van aan je bureau. Zo geef je je lichaam al wat meer rust en kun je je benen even strekken. 

 

Afwisselen tussen zitten en staan

Zoals al duidelijk is geworden, is veel zitten niet goed voor je lichaam. Een manier om hier iets aan te doen, is door het aanschaffen van zit-sta bureaus. Zoals de naam al zegt, zijn dit bureaus waaraan je kunt zitten, maar ook aan kunt staan. Je kunt met behulp van een knop zelf de hoogte van het bureau bepalen. Op het moment dat je voelt dat je je focus begint te verliezen, kun je even gaan staan en zul je merken dat je gelijk wat verschil gaat voelen. Het is dus beter voor je lichaam om af te wisselen tussen zitten en staan, maar ook om bij je werk te kunnen blijven is het praktisch.

 

Soorten en maten

Er zijn allerlei verschillende bureau’s te krijgen waardoor er voor ieder kantoor of voor iedere thuiswerkplek wel een geschikt bureau te krijgen is. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je op je werkplek hebt, kun je dit bureau kiezen. Ook kun je dan kijken naar hoeveel ruimte je echt nodig hebt om te werken. Een te groot bureau moet je niet aanschaffen als deze alleen maar vol komt te staan met rommel, omdat je met een opgeruimde werkplek veel beter kunt werken. Een groter bureau is wel handig op het moment dat je deze ruimte ook echt nodig hebt. Houd alles dan wel overzichtelijk en met desnoods genoeg opbergruimte om dingen uit het zicht te leggen indien nodig. Iedereen heeft andere wensen als het aankomt op de werkplek en deze zijn dus ook op verschillende manieren te voorzien.